Arriba l’hora dels adéus !!

Doncs sí, pleguem. Des que vam engegar aquesta comesa veïnal, les organitzadores teníem clar que això era un projecte de servei per als veïns i veïnes del barri de Navas. També teníem clar que un dels factors principals que fa funcionar l’activisme de barri a banda de la participació i el recolzament, és el compromís i la implicació de la gent.

Sabem que hem comptat amb el suport de molts veïns i veïnes i amb aquest objectiu hem treballat sempre, posant  una engruna d’il·lusió i moltíssima dedicació per tal de millorar Navas.  Però tota aquesta feina té un cost de sacrifici personal, que només saben  els que s’hi dediquen. No es fàcil lluitar contra els professionals amb sou i feina, David contra Goliat, però allà hem estat.

Tota comunitat necessita regeneració, requisit essencial per una bona salut democràtica, i és per això que ara marxem, perquè arribi gent nova  amb noves idees i nova força. El barri ho necessita,perquè la deixadesa i la comoditat porta a situacions complicades que a Navas coneixem bé.

Confiem en que hi hagi gent amb vocació de servei públic i amb ganes, hi ha molt a fer, gent que lluiti per transformar el nostre barri i que  vulgui dedicar un temps més enllà de les seves pròpies necessitats ... mentrestant, nosaltres tornem a casa nostra, a la nostra vida i a les nostres famílies, tornarem a fer de veïnes del barri i res més.  Ja ho sabeu, AIXÒ ÉS COSA DE TOTS I TOTES i ara toca a una altres.

Salut !!

Associació de veïns Plataforma Navas fem Barri

JUNTA DIRECTIVA

Presidenta: Maricel Saball

Vicepresidenta: Maria del Mar Lajusticia

Secretària: Mariluz Montero

 

Setembre 2012

 

INFORMACIÓ + recent:

ACTA CONSELL DE BARRI

16 de febrer de 2012, 19:00 hores. Casal d’avis

El Consell va començar força puntual, cap a les set i deu !! I érem força gent: unes 40 persones, tot i que uns quants eren politics.

Ens van presentar la nova dinàmica de funcionament del Consell, aquelles coses que tant els agrada als politics, marejar la perdiu i canviar tot el que han fet els altres. I ens van presentar les noves formes de contactar al districte, es clar, amb dos consells de barri anuals !! Ja els hi vam dir però que la comunicació hauria de ser sempre en dos sentits, per que si els comuniquem però no responen, poc avançarem.

També ens vam informar sobre les casernes:

 •      Habitatges: previsió acabament al maig
 •      Centre Cívic: concurs de gestió cap al setembre
 •      Escola bressol: possible inauguració cap a l’octubre –sense assegurar res- el que si van confirmar és que serà de gestió privada !!
 •      Local per l’AV de Navas, per la nostra Associació ...encara ho han de pensar.

També se’ns va informar de l’inici d'una nova campanya participativa i que es farà difusió amb butlletes pel barri.

En breu hi haurà un Consell extraordinari per informar sobre les obres de la Plaça de la mainada.

Al 5 de març hi haurà una sessió informativa dels canvis als Districte de Sant Andreu.

Van ser força els veïns i veïnes que van exposar queixes, demandes i dubtes. A remarcar  i a tenir molt en compte (des del punt de vista d’aquesta associació de veïns) la propsta d’una mare que demanava un espai al Centre Cívic per que les mares del barri es puguin trobar i organitzar activitats per a elles i els seus infants. I la proposta d’un grup de joves que també demanaven un espai per poder dur a terme activitats per a joves, accions absolutament necessàries al nostre barri.  

En quan a les nostres demandes:

•    BRUTÍCIA GENERALITZADA PER TOT EL BARRI: caques gossos / vores contenidors  ??????
•    Accidents cruïlla Josep Estivill/Espronceda: possibilitat semàfor ??? Es mirarà
•    Comptador temps semàfors vianants Meridiana Es mirarà
•    Punts WIFI al barri: NI UN !! Nou pla ciutadà. Es mirarà
•    Mala il·luminació carrer Josep Estivill/ Av Meridiana, banda mar. Nou pla municipal, Es mirarà
•    Estat Casernes NAVAS: Escola Bressol/ Pisos Joves/Pisos Avis/Centre Cívic
•    Informació sobre la futura gestió del Centre Cívic. Es farà un concurs
•    Reactivar Comissió Seguiment OBRES CASERNES: informació tots agents barri
•    LOCAL SOCIAL Plataforma à Casernes Navas Es mirarà una opció
•    Estat obres pàrquing Plaça de la Mainada. Sessió informativa
•    Futur Pla Comunitari Navas?? Continuïtat assegurada
•    Naus Carrer Espronceda: estat negociacions + expropiacions (bon moment) +  Estat nau ja expropiada: previsió quin equipament

RECORDAR  SOL·LICITUDS FETES ENS DARRERS CONSELLS DE BARRI -->PENDENTS de RESPOSTA
•    Barana davant Escola Octavio Paz :DATA D’INSTAL·LACIÓ: Pendent ADIF
•    Comissió seguiment MENJADOR: REACTIVAR S’intentarà
•    Il·luminació triangle carrer Palència/Espronceda Es mirarà però a llarg temps
•    Parc per als avis amb estris per fer gimnàstica: Pl. Mainada / Maria Soteras: El regidor va dir que estava previst instal·lar-ho a la Plaça de l’aleta, se li va demanar incisivament que la instal·lació fos en una plaça del Barri de Navas.

 AMPA ESCOLA OCTAVIO PAZ

 • Barana: Va dir el regidor, que des que ha entrat al Districte que sent a parlar de la barana, i que en breu estarà solucionat !!!!!
 • Cartells CEIP: Ho porta el consorci
 • Neteja cara FAÇANA Ho porta el consorci
 • Finestres c/Mallorca Ho porta el consorci
 • Informació sobre Subvencions viatge Mèxic Que es presenti una sol·licitud + un projecte a la regidoria d’educació. Tot i que el regidor no recordava haver dit que era cosa de l’ampa !!

Certament en els assumptes que porta el consorci, se’ns va dir que des del Districte, es té present i que s’intentarà fer alguna cosa.

I des de la nostra associo, ens vam permetre la llicencia de fer arribar al Regidor una curta reflexió, que us transcrivim:  

Esperamos que ya hayan hecho los deberes y que ya se hayan dado cuenta de que el barrio de Navas sigue siendo uno de los grandes olvidados del distrito. Esperamos que no sigan con el mismo discurso de los anteriores regidores y nos digan que con las Casernas estamos salvados porque no nos ha servido antes ni nos va a servir ahora. Seguimos sin tener biblioteca ni sala de lectura. No hay ningún sitio donde se puedan reunir las entidades del barrio. No tenemos espacios para que se reúnan los jóvenes, ni casales infantiles ni ludotecas. Tampoco tenemos equipamientos deportivos. Y seguimos pidiendo un centro de atención primaria. Además de que ya nos han oído decir que la seguridad y limpieza en el barrio brillan por su ausencia, para que concienciemos a los dueños de los perros a que recojan sus cacas.. O como en el caso de la biblioteca, que ya tenemos la de Garcilaso, aunque sea en otro barrio porque nunca nos han permitido hablar del albergue y los problemas que ocasiona a los vecinos ya que, aunque está a una calle del comedor social, pertenece a otro distrito.  

Seguimos pidiendo cosas, a nuestro entender, fáciles de conseguir porque si se van solucionando parecen pequeños éxitos que no nos hacen sentir que todo sigue igual, pero nuestras peticiones siempre seguirán siendo las anteriores y queremos que las tengan muy en cuenta.

I a les 21:15 s’acaba el consell Adéu siau ....
 

Des de NAVAS, us donem TOT el suport ...

alguna cosa més haurem de fer ??? ENS ESTAN AIXECANT LA CAMISA ....

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, està atacant el model d’excel·lència i d’èxit inqüestionable de les escoles bressol municipals. Pretén augmentar pel curs 2012-2013 les ràtios a les classes en 900 places, reduir a la meitat el personal de reforç i incrementar les quotes. Això vol dir que d’un referent pedagògic
passarem a ser un simple aparcament de nens on un professor haurà d’ensenyar com pugui, donarà de menjar a 20 criatures a la vegada i pregarà per que no hi hagi una passa de grip intestinal. Les coses són així de simples i de crues.

No són uns més que es queixen perquè els retallen. No ens queixem perquè ens quedem sense escola barata, ens queixem perquè perdem un referent de qualitat. S’està desballestant un model d’Escola Bressol que ha estat reconegut i avalat a nivell Mundial. Els nens i nenes de 0 a 3 necessiten sentir-se segurs i acompanyats per poder desenvolupar-se en tots els sentits. Afegint nens i traient mans aquesta seguretat es fa molt difícil de garantir, si no impossible.  I encara més impossible es fa ladetecció precoç de problemes o transtorns i l’atenció als més petits amb necessitats educatives especials.

La gran solució de l’actual govern municipal per no construir noves escoles bressol passa també per l’externalització de la gestió. L’informe del Síndic de Greuges de setembre de 2007 sobre “l’Escolarització del 0-3 a Catalunya”, ja planteja que l’externalització d’escoles realitzades per altres ajuntaments ha
comportat una pèrdua de qualitat, un deteriorament de les condicions laborals i, sovint, un encariment per a les famílies. A Barcelona ja tenim 3 exemples: EBM Jaén, EBM Caspolino i EBM Patufet de Navas.

L’Ajuntament de Barcelona, com tots nosaltres, pateix la crisi. Això no ho discuteix ningú i ho compren tothom. Però en política, com en la vida, s’escullen opcions. Xavier Trias ha decidit augmentar més d’un 70% el pressupost dels òrgans de govern i del personal directiu al 2012 passant de 1,8 milions a 3,2 milions. S’inverteixen 5 milions més en mantenir el congrés mundial de telefonia mòbil, 2 milions en estudis i informes i 2 milions més en dietes. I es deixen de fer escoles.

Costa de creure que aquest nou model sigui només una resposta a la crisi econòmica. El que està plantejant l’ajuntament va molt més enllà d’una retallada pressupostària: és el resultat d’una concepció de la petita infància, de l’educació, del rol de la mare i la família i dels serveis públics que ens fa retrocedir 30 anys. Els nostres infants no han provocat la crisi ni han de pagar-ne les conseqüències: no hi ha dret que el que ara és per ells i elles una escola, torni a convertir-se en una “guarderia”.

A la vida tot són opcions. Des de les escoles bressol apostem per mantenir un model que no és perfecte, però que és el nostre i és de qualitat.


AMPAs Escoles Bressol municipals de BCN
 

7 de febrer de 2012

Vine al CONSELL DE BARRI !!!

Benvolgut Alcalde,
NO som una Plataforma veïnal ALTERNATIVA, des de 2006 som una ASSOCIACIÓ DE VEÏNS legalment constituïda i inscrita al registre de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya.
Bon ANY NOU PER A TOTHOM !!  
Junta Directiva
Associació de veïns Plataforma Navas fem Barri(PNFB)

 

Benvolgut / Benvolguda,

El proper dijous 1 de desembre l’equip del Síndic serà a Sant Andreu per atendre les persones i entitats que vulguin fer consultes o exposar les seves queixes en relació amb la vulneració dels seus drets per part de les administracions públiques i de les empreses que presten serveis generals (aigua, llum, gas,...).

Aquesta presència del Síndic de Greuges de Catalunya a Sant Andreu  respon a l’objectiu d’apropar aquesta institució a les persones i s'emmarca amb les visites que amb regularitat el Síndic fa als municipis i barris de Catalunya.

S’atendran les persones al Centre Cívic de Sant Andreu, carrer Gran 111 . Les persones que hi estiguin interessades, caldrà que concertin prèviament l’entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviïn un correu electrònic a l’adreça sindic@sindic.cat

Restem a la vostra disposició per a qualsevol altre assumpte que ens vulgueu plantejar i en què sigui possible la nostra intervenció.

Cordialment, 

Jordi Sànchez

Adjunt general

Barcelona,  11 de novembre de 2011

 

Des de l'Ateneu del Clot ens fan arribar una proposta d'exposició del Grup de Pintura Traç, que començarà el proper dia 10 de Novembre i durarà fins el 29 de Novembre.

   La biblioteca Garcilaso ens convida a visitar l'exposició Memòries del barri Congrés-Indians.
        A través d'un seguit d'imatges i testimonis dels seus veïns i veïnes, podrem conèixer el seu passat i entendre millor el seu present.

        La trobareu al vestíbul de la biblioteca i en horari d'obertura:
       
        Dilluns i dimecres: de 16 a 21h
        Dimarts, dijous i divendres de 10 a 14h i de 16 a 21h.
        Dissabte: de 10 a 14h

 

Doncs, efectivament vam tenir el plaer de conèixer al Regidor i a l’Ivan González, conseller tècnic del districte. Agradables, afables i simpàtics ha estat la primera impressió, es pot demanar més? Doncs, clar que sí, ara només necessitem que siguin EFECTIUS i RECEPTIUS amb les necessitats del nostre barri, que són moltes i molt diverses.    

I per engegar el primer contacte, els hi vam fer saber qui som i perquè hi som, a banda de tots els assumptes pendents en l’anterior legislatura.   

Senyors, ha estat un plaer, ara però ... SOM-HI que hi ha molta feina per fer!                                                                                

 

18 de setembre de 2011 

Fem barri -->ESCOLA D'HOQUEI PATINS

Us presentem una nova activitat del barri, l'ESCOLA D'HOQUEI     CLUB PATI INDEPENDENT SAGRERA


L'activitat es duu a terme al Poliesportiu Municipal LA SAGRERA, carrer Hondures, 2, a Barcelona.
 
Dirigit a nens i nenes de 4 a 8 anys.

Inicien el club amb l'escola per tenir, en un futur, totes les categories per a la competició de l'hoquei patins.
Volen ser un club d'hoquei patins del barri i pel barri.

El primer mes és gratuït perquè els nens i les nenes puguin provar si els agrada. Durant aquest primer mes se'ls deixaran els patins de forma gratuïta
 

Per a més informació i inscripcions: info@cpisagrera.cat o als telèfons: 629 425 946 (Toni) - 609 840 200 (Josep M.)
APA .... ANIMEU-VOS !!!                                      

En breu ens trobarem amb al Regidor del districte, el Sr. Raimond Blasi.  En tenim ganes, es hora de continuar fent feina. Li hem d’explicar força coses del nostre barri ... sabem que no fa massa que s'hi ha passejat .... i tenim curiositat per saber les seves impressions ...i poder coneixer al nou conseller del barri, en Josep Vilà!!

ENS HI AJUDEU ?? QUE VOLEU QUE LI DIGUEM ???

2 de setembre de 2011

 

Consell Municipal del Districte de Sant Andreu

Composició del Consell Municipal de Districte de Sant Andreu

. Convergència i Unió (CiU)

Josep Vilà i Servià

Francesc Xavier Codony i Junyent

Ma Neus Domingo i Ibàñez

Francesc Ivars i Castelló

Claudi Cervelló i Roset

. Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)

Jordi Casares Martínez

Enric Fernández-Velilla Cepriá

Arantzazu González Campo

Àngels Oró Grau

Andreu Raya Doñaque

Miquel Àngel Soler Neira

Noèlia Torres Baños

. Partit Popular (PP)

Carmen Santana González

Montserrat Planes Martínez

José Manuel Serrano Martínez

Jesús Ruiz Martínez

. Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA)

Blanca Port Gimeno

M. Remei Gómez López

. Unitat per Barcelona (UpB) -Esquerra Republicana de Catalunya, Regrupament Independentista, Democràcia Catalana-

Montserrat Benedí i Altés

 

Comissió de Govern

. Regidor Executiu del Districte de Sant Andreu, Raimond Blasi i Navarro

. Josep Vilà i Servià (Barri de Navas. Carteres de: Gent Gran, Cooperació i Solidaritat)

. Claudi Cervelló i Roset (Barri del Congrés i els Indians. Promoció Econòmica i Desenvolupament, i Seguretat)

. Ma Neus Domingo i Ibàñez (Barri de la Sagrera. Igualtat i Promoció de les persones)

. Francesc Xavier Codony i Junyent (Barris de Trinitat Vella, Baró de Viver, i Bon Pastor. Esports, Medi Ambient i Serveis Urbans)

. Francesc Ivars i Castelló (Barri de Sant Andreu de Palomar. Cultura, Educació i Salut)

 

Presidenta del Districte: Imma Moraleda i Pérez (PSC)

Gerent: Salvador Coll i Artés

Conseller Tècnic: Iván González i Ferreiro

 

25 de juliol de 2011

Finalment, sembla ser que tenim ALCALDE i REGIDOR DE DISTRICTE ... doncs ...apa ...SOM-HI !!

Sr. Blasi ... BENVINGUT a Navas ...parlem ???

1 de juliol de 2011

Eleccions municipals 2011 a NAVAS 

El passat 22 de maig es van celebrar eleccions municipals i el resultat més visible és el canvi en el govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

En total a Barcelona, han votat 616.293 persones, el 53% del cens electoral. CiU ha estat el partit més votat. Seguit del PSC, a continuació el PP, ICV-EUiA i la coalició UpB-ERC.

Al districte de Sant Andreu, amb un total de 57.750 votants,  la força més votada ha estat el PSC amb 16.182 vots (28%) i la segona CiU amb 12.113 vots (21%). Seguides del PP, ICV-EUiA i UpB-ERC. Una abstenció del 47% (51.612 votants), un 2% de vots nuls (1.156) i un 5.11 % de vots en blanc (2.891)

 

Al barri de Navas , amb 16.364 electors, la participació va ser del 55.2% amb una abstenció del 44.8%, 4.9% de vots en blanc i 2.1 % de vots nuls. El partit guanyador ha estat CiU amb el 26.6% dels vots, seguit pel PSC amb el 24%, PP amb el 15’8%, ICV-EUiA amb el 9’5% i UpB-ERC amb el 5’8%. A Navas la població amb estudis universitaris és de 3.691 persones, amb una densitat de població de 512.56 hab./hm2 i 3.010 persones de nacionalitat estrangera.


Qui vota què: radiografia social del vot per barris: entreu a l'enllaç i busque el nostre barri, trobareu les gràfiques de vots per diferents paràmetres MOLT CURIOSOS !!!!

 Esperarem per conèixer al proper Regidor o Regidora ... i ens agradaria QUE FOS ALGÚ DAQUEST DISTRICTE !!

 

Un any més donem les gràcies a la Comissió de festes  per l’organització de la FESTA MAJOR d'enguany.

I en especial pel magnífic Castell de focs de cloenda !!

15 de maig de 2011

MOSTRA D'ARTISTES DEL BARRI DE NAVAS -->30 d'abril

VERGONYA       VERGONYA      VERGONYA        VERGONYA

1.que amb els nostres impostos es pagui la propaganda de partit amb les eleccions municipals al caure !!!

2.que a sobre ... haguem de veure que el nostre barri NO té cap mena d’equipaments i les actuacions fetes són força minses !!!

3. que l’alcalde i seguidors es pensin que els ciutadans ENS XUPEM EL DIT !!!

 Abril de 2011                              

 

ACTA CONSELL DE BARRI:

3 de març de 2011 a les 19:00 hores

Com és habitual, els punts de l’orde del dia van quedar absolutament difuminats i a la voluntat dels membres de la taula. La Regidora va decidir portar a l’arquitecta de la plaça Islàndia per fer-nos un discurset i exposició, fet que, NO TOCA ALS CONSELL DE BARRI i  amb la mala fortuna que la senyora no ha trepitjat la plaça des de fa molt temps i la meitat de les coses que va esmentar JA NO HI SÓN.

Desprès una altra exposició sobre la plaça de la Guineu, tot i que la setmana passada es va fer una sessió informativa sobre aquest tema, o sigui NO TOCA AL CONSELL DE BARRI, i agri debat amb veïnes de la Rambleta de la Guineu per la qüestió de sempre: PERQUÈ ES VA FER AQUESTA PERMUTA QUE NO HA BENEFICIAT EN RES AL BARRI DE NAVAS. Ens parlaven del bé general .... però en aquest cas NO HI HA BÉ GENERAL per al nostre barri, el consistori sabrà on ha anat a parar aquest bé.

Ens vam posar en matèria del Consell passades les 20h. Ves a saber perquè es molesten a passar-nos un ordre del dia si desprès s’ho passen tot pel “forro”, perdoneu .... però ... algú ho havia de dir .....

Com que aquest és el darrer consell abans de les eleccions, la regidora va fer un discurset d’agraïment, que ens va sonar a comiat. Vam aprofitat l’avinentesa  per agrair-li la seva predisposició amb nosaltres, de fet, ha estat l’única regidora amb la que hem pogut parlar, els antecessors (Sr. Hereu i Sra. Jaurrieta) sempre ens van menysprear bastant! 

Van dir:

-        Escola bressol de les casernes s’obrirà al febrer 2012 amb 81 places i es dirà ELS PATUFETS DE NAVAS

-        Els habitatges de joves i avis, també s’inauguraran progressivament durant el 2012

-        Reunió de la Comissió de seguiment del menjador prevista per l’abril

-        Van parlar de les festes del Barri

-        Obra plaça de la Mainada: aturada per fallida de la constructora

 

I finalment el nostre torn:

 • Fanals Plaça Islàndia: vam donar les gràcies per la rapida actuació i treure tots els fanalets . Però es deixaran els pegots  al terra ? S’està valorant que fer-hi, no es deixaran els pegots.
 • BRUTÍCIA GENERALITZADA PER TOT EL BARRI: caques gossos / vores contenidors Ho saben, enviaran gent per informar als incivics.
 • Barana davant Escola Octavio Paz, NO ES SEGURA, massa espai entre baranes  Se solucionarà en breu! Ens preguntem, com pot ser que cap tècnic revises l’obra un cop acabada i com ningú ho havia detectat. Hauran pagat a l’empresa instaladora ??? HAUREM DE TORNAR A PAGAR AMB DINERS PÚBLICS AQUESTA XAPUSSETA ???????????
 • Pla Comunitari Navas, volem saber si n’Hi ha més al districte i si es farà alguna cosa més que organitzar festes: N’hi ha un a Baró de Viver – L’objectiu del PC és augmentar el teixit social propi del barri i així poder dinamitzar el barri com a tal.
 • Instal·lació antic Cap Sant Martí, volem saber que hi ha en funcionament?? Ens informaran
 • Distribució d’espais locals centre cívic, que comptin amb la nostra Associació de veïns. Ens assegura que ens tindran en compte.

RECORDAR  SOL·LICITUDS FETES ENS DARRERS CONSELLS DE BARRI:  PENDENT

·    Il·luminació triangle carrer Palència/Espronceda S’hi posa un focus i una farola aquesta setmana

·    ACTUALITZAR INFO Plànols Serveis socials Metro Navas: nomès 2 centrals. Ams 2 actualitzats és suficient .... si la resta de panell no estan actualitzats NO PASSA RES.

·    Cartell amb el nou nom a la plaça Maria Soteras ... PENDENT

·    Panell informatiu de l’ajuntament, tancat: Plaça Maria Soteras S’HAN CONFÒS AMB LA PLAÇA Moragas, bbbuuufff !!!

·    Parc per als avis amb estris per fer gimnàstica ?? Ho estudiaran

·    Pisos socials a Navas: volem saber s’hi hi ha ...i quanta gent hi viu en total ens enviaran la info per escrit

I a les 21:00 marxem del consell, amb un mal temps del dimoni i un fred que pela! 

Informació calenteta i acabada de sortit dels  jutjats :

Els veïns i veïnes de la Rambleta de la Guineu han guanyat el judici que havien interposat a l’ajuntament de Barcerlona.–Adjuntem còpia de la sentencia-

Una petita GRAN victòria ... el David- veïnal conta el Goliat– municipal !!

Les nostres congratulacions, sabem del vostre esforç i constància !!


 

Benvolguts veïns i veïnes,

Tenim molt bones noves

 Era l’hora de solucionar-ho, I S’HA FET !!!!

DIT I FET

L’ajuntament està traient els fanalets de la plaça Islàndia, finalment, mai més NINGÚ s’hi farà mal.

I volem donar les gràcies al Districte per la rapidesa i molt especialment a la Regidora, sabem que hi ha pensat personalment.

 

a tothom !!

 Moltes gràcies Gemma !

 

    17 de febrer de 2011

 

29 de gener de 2011

 

Això és el que li ha passat a un nen de 4 anys a la plaça Islàndia. No és el primer ni serà pas l’ últim ! Fa anys que passa ....

TROBEU NORMAL QUE TINGUEM AQUESTA MENA D’ORNAMENTS A LES PLACES PUBLIQUES DEL NOSTRE BARRI ?? CAL ????

Si us ha passat ... feu-nos arribar la vostra experiència, sis plau, escriviu un correu a :

plataformanavas@hotmail.com, ES IMPORTANT!

 

 ES L’HORA DE SOLUCIONAR-HO !!

 

ESCRIT AL CONSELLER DE NAVAS .... respecte el darrer Consell de barri:

Benvolgut conseller,

Sabeu que a la nostra associació no ens agraden gens “les medalles” i que des del principi només treballem pel barri i no pas per fer mèrits.

Però ...és clar ...si públicament heu de fer menció i posar medalles, sis plau ....feu-ho a qui li pertoca !!!!

Ens queixem ...perquè ja són moltes les vegades d’aquest malentès i SEMPRE ES REPARTEIX CAP AL METEIX COSTAT. Siguem precisos i justos, al Cèsar el que és del Cèsar.


ACTA DEL CONSELL  DEL  BARRI de NAVAS

Dimecres, 15 de desembre a les 19 hores

 

En aquesta ocasió el consell NO ha tingut ordre del dia ...això ...va com va. I per acabar de fer la feina ben feta ... NO FUNCIONAVA EL MICRÒFON, tot el consell s’ha fet sense micro.

L’ajuntament fa tota l’exposició de propaganda que fan a cada consell i expliquen com de bé fan les coses.

*demandes de la AV Plataforma Navas fem Barri //*respostes de l’ajuntament

 • BRUTÍCIA GENERALITZADA PER TOT EL BARRI No es neteja perquè hi ha obres ....mmmmm...puajajajajajajaj !!! Disculpeu!
 • Barana davant Escola Octavio Paz, NO ES SEGURA, massa espai entre baranes: s’intentarà reinstal·lar-la de manera que no quedi tant separada. NINGÙ HO VA REVISAR AL ACABAR LES OBRES ????????
 • Avís Consell de barri panell Octavio Paz: ACTUALIZAR INFORMACIÓ Aquest panell es va col·locar per informar sobre les obres de l’AVE ...quan aquestes s’acabin ....?????????? s’actualitzarà la informació.
 • Pisos socials a Navas: volem saber s’hi hi ha ...i quanta gent hi viu en total Han de consultar les dades !!!!!!!
 • Temporitzador als semàfor de Meridiana per visibilitzar el que queda per passar i allargar els temps !!!!!: La Guardià Urbana s’encarrega de revisar la seguretat de la zona. Es puntualitza que els temps dels semàfors ÉS SUFUICIENT
 • Parc amb aparells per avis: bona idea a tenir en compte tot i que s’ha de buscar emplaçament
 • Casal pes a joves: s’informa que hi ha el Centre Garcilaso, el Centre Don Bosco i el Centre Obert (obert a tothom)

RECORDAR  SOL·LICITUDS FETES ENS DARRERS CONSELLS DE BARRI:  PENDENTS

** fa mesos i mesos que reclamem aquest assumptes**

·    Il·luminació triangle carrer Palència/Espronceda: Es podaran els arbres

·    Cartell amb el nou nom a la plaça Ferran Reyes banda Mar: Ja s’ha demanat i s’està estudiant la seva posició

·    Panell informatiu de l’ajuntament, tancat: Plaça Ferran Reyes banda mar: ????

 • S’esmenta que hi ha 2 naus al carrer  Espronceda ja expropiades i de la possibilitat de posar-hi equipaments pel barri. Res concret.

 • Projecte ALCHEMIKA

 • La plaça de la Guineu ha canviat de propietari i s’està negociant de nou una millor solució que per als veïns

S’acaba el consell a les 9 de la nit amb un fred que pela !!

Una tragedia anunciada .... el dia després ...

Vecinos de la Meridiana piden ampliar el tiempo semafórico

Publicat a EL PERIODICO. EL 14 de desembre de 2010

Un article interessant ... entreu a l'enllaç i llegiu ....

"Ens sentim intimidats a l'anar al parc amb els nostres fills"

Els barcelonins denuncien els problemes de convivència generats pels nous indigents

Publicat a EL PERIODICO. EL passat de 2 de setembre de 2010.

 

Carta a TMB ...a veure si ens fas cas ..... 

 

DADES I EUFEMISMES I SOFISTES MODERNS

Dades, percentatges, informes, presentacions, badomies i moltes paraules, sempre la mateixa història plena de tècnics, especialistes, consellers, assessors, professionals, politics  i espavilats en reunions, consells, taules rodones, sessions, comissions i audiències. Massa hores per fruits tant pobres, mera estratègia per desgastar i rosegar als que no som del sistema.

I ells exposen i parlen quan volen, del que volen i sempre que volen, ara be, no gosis interrompre’ls  o dir la teva, perquè la indignació els assalta i és comencen a escandalitzar per la manca d’educació, de civilitat i fins i tot d’ètica, perquè, tot sigui dit, molts són mestres alliçonadors en totes aquestes matèries.

I dialogar vol dir que un pot parlar, nomes, desprès de les seves llargues i incertes divagacions.

I en cas d’ objectar, sovint, en lloc de respondre només cal tornar a començar o insistir en la mateixa arenga.

I és clar, el col·loqui es mor pel camí.

I tot això, ens ho diuen sempre mirant-nos als ulls des d’un entarimat, asseguts darrera una taula o perfectament empolainats davant d’una càmera.

I com que només podem parlar quan ens donen llicència, ja es pensem que som tots tontos.

I quin tip ! Au, si us plau  ...aneu a bufar i fer ampolles !!

Maricel Saball

23 de setembre de 2010

CARTES AL CONSELLER DE NAVAS .... respecte el darrer Consell de barri:

 

2010/9/20, Plataforma Navas Fem Barri <plataformanavas@hotmail.com>

Hola Javier, queriamos que informaras a Gloria de Asuntos sociales, que el indigente que se mencionò en el consell de barri, del que se nos dijo que ya no estaba en el barrio y que el perro estaba encerrado, sigue en el barrio, pues lo vimos nosotras mismas al día siguiente y con su perro.
No nos gusta enfrentarnos con el Ajuntament, pero tampoco nos gusta que nos intenten "maquillar" las cosas ni nos hagan quedar como personas intransigentes y maleducadas, como fué el caso del pasado consell, llevamos años tratando con vosotros y, creo que siempre hemos sido respetuosas y no necesitamos lecciones de modales, a pesar de haber recibido descalificaciones de todo tipo, hemos respetado siempre a todo el mundo y respetamos la diferencia de opiniones. Tal vez deberiais plantearos que la gente va a los consells de barri, principalmente para hablar y exponer sus quejas, no para escuchar unas explicaciones, demasiado largas y demasiado "maquilladas".
Desde la plataforma no negamos que la situación del barrio ha mejorado considerablemente, pero tampoco olvidamos que fue el Ajuntament quien nos llevo a esa degradación en el barrio.  
 
Hasta pronto

A.V.Plataforma Navas fem barri
Junta Directiva

Resposta:

Date: Tue, 21 Sep 2010 14:05:16 +0200
Subject: Re: indigent
From: jv.angulo@gmail.com
To: plataformanavas@hotmail.com

Hola Mariluz,
 
ja he informat a Gloria d'això, encara que, pel que crec recordar ,no va dir que aquesta persona ja no hi era al barri.
 
Respecte al darrer consell de barri, el que demanem és que quan alguna persona estigui fent una intervenció no se l'interrumpeixi constantment, perquè quan acaba hi ha un torn de paraula i es pot rebatre el que s'ha dit. Això és el que es considera un debat normal, sinò, és impossible fer cap explicació.
 
el tema dels indigents dona molt per parlar i és imprescindible que l'ajuntament doni totes les explicacions del que s'està fent. crec que la glòria ha treballat molt per millorar la situació i s'ha de poder explicar. i el mínim que es mereix és una mica de respecte per part de l'auditori, sobretot per part d'entitats que representen als veïns del barri.
 
finalment, agrair-vos el reconeixement que el barri ha millorat, estem dedicant molts esforços a canviar Navas i s'està notant.
 
salutacions
 
Javier Angulo
Conseller del barri de Navas
Districte de Sant Andreu

 

ACLARIMENT:

From: plataformanavas@hotmail.com
To: jv.angulo@gmail.com
Subject: RE: indigent
Date: Thu, 23 Sep 2010 10:14:41 +0000

Hola Javier,
 
Te agradezco que le pasaras esta información a Gloria y permiteme corregirte, pero si se dijo que esta persona no estaba en el barrio, además Gloria nos dijo a nosotras, personalmente, que el perro, que es peligroso y que ya ha mordido a más de un urbano, estaba encerrado.
 
Los mienbros de la  plataforma sabemos muy bien que es un debate, pero como ya te dije en el pasado mail, esto no es la tele, es un consell de barri y se supone que es para escuchar las quejas y problemas de los vecinos, esta muy bien que informeis de vuestro trabajo, pero de una manera rapida,concisa y real. Piensa que las personas que vamos al consell, lo hacemos por amor a nuestro barrio, tenemos muchas más obligaciones y no podemos estar hasta altas horas de la noche, porque vosotros, que cobrais por esta labor, querais estenderos en explicaciones demasido largas que consiguen que la gente se vaya antes de finalizar en consell y no pueda rebatir vuestras explicaciones y supongo que no quereis que eso sea así ¿verdad?
 
No decimos que Gloria no haya trabajado para resolver el problema del barrio, repito, un problema que el Ajuntament ignoro durante muchísimo tiempo, y eso hace que los vecinos no queramos escuchar explicaciones y queramos ver hechos, que como ya te dije se estan viendo resultados positivos y agradecemos que después de tanto tiempo de abandono, por fin se empiezen a ver resutados.
Y aclarar que en ningún momento se faltó el respeto a Gloria, aclarar algún punto de su explicación, puesto que su información, en ese momento era erronea, no creo que sea faltar el respeto, tal vez deberiais ser menos susceptibles y no tomaros las cosas como algo personal, sino como aclaraciones de gente que vive en el barrio día a día y no pasan por ahí de vez en cuando.
Creo que todos queremos lo mejor para el barrio y deberiamos hacer un esfuerzo por entendernos para conseguir mejorar nuestro barrio.
 
Saludos
 
Mari Luz Montero
Secretaria

A.V.Plataforma Navas fem barri
Junta Directiva


 

NOVA PROPOSTA:

Caseta de llum al  mig c/Espronceda amb pl. Islàndia

PROPOSEM convidar a l’alcalde Hereu i fer una xocolatada popular per declarar-ho  MONUMENT  DEL  BARRI com a símbol de la inoperància

ACTA DEL CONSELL  DEL  BARRI de NAVAS

Dimarts, 14 de setembre a les 19 hores

Tot i que l’ajuntament ens va passar l’ordre del dia, el dia abans, al arribar al consell ens assabentem, que com que la Regidora ha de marxar abans, s’inverteix l’odre i es començara pels precs i preguntes.

I quan ens toca ...

 • Agrair obres Plaça Islàndia: la plaça està molt millor J
 • BRUTÍCIA GENERALITZADA PER TOT EL BARRI: l’altra A.V. opina el contrari
 • Molta brutícia en els jardins
 • Contenidors d’escombreries en mal estat: manetes (peus i mans) trencades: ens diuen que avisem al telèfon del civisme
 • Senyals PERILL NENS als voltants de l’Escola Octavio Paz: p.e. c/Murcia-Biscaia: en prenen nota
 • Poca llum als carrers: revisar direcció faroles i arbrat: ho revisaran
 • Previsió obertura carrer Mallorca i cruïlla: abans de la Mercè
 • Barana vorera davant de l’escola Octavio Paz : OK
 • Barri arriba fins al carrer Mallorca: Avís Consell de barri panell Octavio Paz: en prenen nota

 

RECORDAR  SOL·LICITUDS FETES ENS DARRERS CONSELLS DE BARRI:  PENDENTS

** fa més de dos anys que reclamem aquest assumptes**

 

 

·    Caseta semàfor mig c/Espronceda amb pl. Islàndia: PROPOSEM convidar a l’alcalde Hereu i fer una xocolatada popular per declarar-ho  MONUMENT  DEL  BARRI com a símbol de la inoperància: culpa d’Endesa i ni cas per la invitació de l'alcalde HEREU ....

·    Placa nom Plaça Islàndia: ESTÀ TRENCADA : Finalment s’ha col·locat però només està esquerdada

·    Il·luminació triangle carrer Palència/Espronceda: en TORNEN a prendre nota

 

·    Cartell amb el nou nom a la plaça Ferran Reyes banda Mar : en TORNEN a prendre nota

·    Panell informatiu de l’ajuntament, tancat: Plaça Ferran Reyes banda mar: en TORNEN a prendre nota

 

Esmentar que des de fa força temps, no hi actes de Consells de barri ..... algú s’hauria de preguntar perquè ?? i algú ho hauria de respondre.

 

Hi havia uns quants veïns i veïnes i tots tenies moltes coses a dir, però el temps l’acaparem els senyors de l’ajuntament fent-nos discursos propagandístics, i els que tenim la família a casa esperant, a vegades ens cansem de tanta pantomima. Aprofitem l’avinentesa per esmentar una controvèrsia amb el discurs que ens feia la Gloria, tècnica dels Serveis socials, al no estar d’acord amb les seves informacions i repeticions i interrompre-la varies vegades intentant matisar ... fins hi tot el mossèn de la parròquia en va alliçonar d’educació. Aquests consells cada vegada sonen més de sí !!

Evidentment varem marxar molt abans que s’acabés el Consell, d’això es tracta.

Presentació del barri de Navas (Barcelona) feta per l'alumnat de 5è de l'escola Octavio Paz, com a part del treball de Projecte Compartit amb el Camp d'Aprenentatge de Barcelona al curs 2009-2010.

Navas: el nostre barri

Moltes felicitats per aquesta presentació tant original i complerta sobre el nostre barri.

Des de Navas fem barri: l'enhorabona a tots i a totes !!

Setembre 2010

 

REUNIÓ CAP Sagrera: Dimarts, 2de setembre de 2010

Des de fa un temps tenim alguna que altra incidència amb el CAP Sagrera i hem volgut parlar l'equip de direcció per tal d'exposar les nostres queixes. Varem tractar els següents assumptes:

Demores en les cites amb els metges de capçalera (fins a 15 dies)

Substitucions metges capçalera à derivacions urgències

URGÈNCIES: nomes demanar hora presencialment

Gestió queixes escrites:utilitat nul·la

Cues mostrador d’entrada

Visites mèdiques a domicili: MAI

Dentista infantil: empastes???

Ben tornats siguem tots i totes:

només arribar i podem llegir el seguent article a El Periodico:

Fenomen urbà en auge. Nous indigents i nòmades s'enquisten en carrers de BCN
Els nous col·lectius, que no busquen ajuda, se sumen a 1.400 'sense sostre' més tradicionals. Persones en situació de precarietat i viatgers 'vagabunds' causen conflictes de convivència. Alguns van arribar a Barcelona amb bitllet d'anada i encara no han trobat el moment de marxar tot i no tenir ni un euro a la butxaca;altres van venir a buscar una vida millor però van perdre la feina i amb això un lloc on cremar el dia; altres no tenen cap altre objectiu que passar les hores bevent alcohol o consumint estupefaents... Molts d'ells tenen un sostre on dormir, encara que moltes nits optin per la intempèrie per seguir la seva pròpia festa, i altres no tenen llit propi perquè aquesta és la forma de vida que han triat, sense cap desig d'alterar-la. La característica comuna és que es tracta de col'lectius que s'estan enquistant en places i carrers de Barcelona i generen conflictes de convivència, ja sigui perquè impossibiliten als veïns disfrutar d'aquests espais, o
perquè en alguns casos la seva agressivitat els fa perillosos. El seu perfil difereix del dels 1.400 sense sostre tradicionals -i
normalment gens conflictius- comptabilitzats per l'Ajuntament de Barcelona, que n'acull la meitat en diversos centres.
El fenomen del nomadisme urbà va eclosionar fa un parell d'anys amb força a Ciutat Vella i va generar molts problemes d'incivisme
el 2009. No obstant, l'ajuntament assegura que aquest perfil de rodamón ha remès aquest estiu. Tot i no estar quantificat, la seva
presència continua sent visible a la Barceloneta (a la platja, davant del mercat, al parc...), a la plaça dels Àngels i altres. No obstant,
la presència de persones en situació de precarietat instal'lades a la via pública durant hores ha augmentat aquest estiu de la mà de
nous col'lectius. Es tracta d'homes -en la majoria dels casos- que han perdut la feina i passen llargues hores en bancs o
escalinates de places consumint alcohol o altres drogues, tot i que en molts casos encara tenen un sostre on viure. N'hi ha
d'autòctons, però també hi ha molts immigrants, en especial de països de l'Est, ara sense feina.
I en la casuística també hi figuren persones que, amb problemes mentals o d'alcoholisme, no busquen feina ni mètode de
subsistència. Els seus escenaris quotidians, a més dels esmentats, són les cèntriques places d'Urquinaona, de Salvador Seguí, de
George Orwell, Vicenç Martorell, Vila de Madrid, al voltant de l'estació de Sants, el carrer del Marquès de Campo Sagrado
(Eixample) i altres punts.
Diverses fonts municipals coincideixen que alguns recursos socials de Barcelona (com ara menjadors), units al benèvol clima local,
propicien que la seva presència al carrer sigui especialment dilatada, d'on no acostumen a tenir intenció de sortir-ne. L'Ajuntament
de Barcelona ultima intensificar mesures contra el fenomen al centre de la ciutat, tant per via de l'anomenat urbanisme preventiu
com amb pressió policial i sancions en casos d'incivisme, ja que al freqüent consum d'alcohol s'hi sumen desordres públics i brutícia
(escombraries i orins) on s'instal'len.
QUEIXES / Les queixes no es fan esperar en molts dels punts que conquisten. Una desena de nous indigents s'estan gairebé cada
dia al parc de l'Estació del Nord, la majoria procedents de països de l'Est. El parc tanca de nit però el grup aconsegueix entrar per
espais que hi ha entre les reixes. «Tenen matalassos, dormen allà on on volen i donen molt mala imatge», es queixa una veïna de la
zona. Els encarregats dels xiringuitos pròxims asseguren que a vegades protagonitzen baralles entre ells mateixos. A la plaça
d'Hilari Salvador, a la Barceloneta, els veïns ja hi estan habituats. Ara una plataforma veïnal demana més control policial a l'espai
públic per frenar-ne l'expansió.

US SONA ??                                                                

                                                     2 de setembre de 2010

 

BON ESTIU !!   

No és la primera vegada que veiem a la regidora de Sant Andreu, la Gemma Mumbrú, viatjant al metro, és més, fins i tot viu al districte; com ha de ser !!

En els temps que corren i amb el que sabem de molts politics, ens honra saber que tenim una regidora que toca de peus a terra i dona exemple sense parafernàlies.  

De veritat que sí, Sra. Regidora, els mortals comuns, li ho agraïm força i ALGÚ HO HAVIA DE DIR!!   

7 de juliol de 2010 

I tornem a matisar:                                           

Respecte al document BARRI DE NAVAS, una aproximació al territori [Powerpoint Navas_2.pdf (667,5 kB)], hem de matisar unes quantes coses que considerem importants:

En quant a dades

-        Navas és es el tercer barri amb nombre d’habitants del districte, 21.858, ni + ni -.

-        És ben curiós que en les escales percentuals de les edats del barri, les tipologies siguin de 0-14 anys, 15-24 anys, 25 a 65 anys, 65 anys i més. El grup de 25 a 65 no està desfasat en comparació amb els altres ??? quina mena d’informació ens dona un grup tant ampli? Evidentment, amb aquesta mena de càlculs, queda clar quin serà el grup majoritari, però ens quedem sense saber si els veïns de barri són joves o grans, que devia ser el que volíem saber ????

En quant als equipaments del barri

-        Com a Espais esportius, hi ha inclòs TAULES DE TENNIS TAULA, juas juas juas, clarificar que només hi ha UNA TAULA i pistes de petanca. AQUESTS SÓN TOTS ELS EQUIPAMENTS ESPORTIUS DEL BARRI DE NAVAS.

-        Sovint es repeteix la paraula EN CONSTRUCCIÓ, o sigui, que si mireu els equipaments actuals ..... entendreu la realitat del nostre barri

-        L’Eix Maragall és considerant un equipament, einnnnnnn ????????

-        Temps de barri, es mostrat com un projecte per la infància, però els que som pares d’alumnes de les escoles esmentades sabem que només és fum i propaganda RES DE REALITAT, RES !

-        Es diu: Els equipaments construïts i els projectes per un futur immediat estant permetent donar el sentiment de pertinença al barri a molts dels habitants de Navas. Ho haveu llegit ? HO HAVEU LLEGIT ??

En quant a l’espai públic

-        Es diu: L’altíssima densitat de població del barri impedeix tenir una bona ràtio habitant espai verd però l’actual s’incrementarà amb la plaça central de les casernes de Navas i amb el Parc Lineal. Juas juas juas, perquè la plaça de les casernes serà moooolt verda ????

-        Ara bé, el nostre barri, petit en qüestió de superfície, tindrà 4 PARQUINS d’aparcament soterrat municipal. Ni 1, ni 2, ni 3 : QUATRE.

-        Presencia d’indigents a les Places Ferran Reyes: amb pocs conflictes però generant cert neguit. Que s’entén per pocs conflictes ??? I aclarim ... que el que es provoca no és neguit SÓN MOLTES MOLÈSTIES, tant de dia, com de tarda, com de nit !!

En quant a Les entitats del barri

-        No ens surten els comptes, ja ens desglossareu els noms de les dades del diagrama de barres ....

-        Ja ens explicareu també la diferencia entre Consell de barri i Consell Veïnal, un cop més ens hem perdut amb tanta tecnificació.

-        Queda palesa la cessió, per part de l’ajuntament, d’un local per l’AV, esperem que es prengui nota per la cessió de locals de les casernes i es tingui en compte les DUES Associacions de veïns del barri.

-        En quant a la descripció dels objectius de la nostra Associació de veïns, només es diu: preocupada per evitar desigualtats al sector mar del barri. Manifestar, que és una llàstima que aquesta sigui la percepció i descripció que l’ajuntament fa de la nostra Associació de veïns, i per si no ho sabeu, fem MOLT més que tot això.

Creiem que en aquesta presentació HI FALTEN PILES !!!

6 de juliol de 2010

 

I .... ens demanen que matisem !!!

I com que és de llei i nosaltres som legals, així ho fem. Adjuntem el mail que el conseller de Navas ens ha dirigit:

 

De:

Javier Angulo

Enviado:

miércoles, 30 de junio de 2010 7:55:06

Para:

Plataforma Navas Fem Barri (plataformanavas@hotmail.com)

Hola Maricel,
us apuntem per a la propera comissió de seguiment.
Respecte a la informació que heu publicat a la vostra web, m'agradaria fer una consideració, ja que no respon al que es va parlar a la reunió. En cap cas es va mentir als assistents a la comissió,el que es va dir és que vosaltres no havíeu demanat participar, no que us havíeu negat a assistir.
us voldria demanar que matiseu la informació que doneu a la vostra web, o que deixeu constància de l'explicació donada.
Moltes gràcies
Javier Angulo

Ara bé, també hem de dir …. que hi ha coses que es poden fer bé o malament, fàcils o difícils, entenedores o complicadíssimes … tot depèn …NOMÉS ....del que es vol aconseguir. De totes maneres, donem les gràcies al Javier Angulo per la seva atenció i la rapidesa en la solució. Quedi dit!!

I .... ens han bandejat !!!

 

Així ...tal com sona! Hi va haver la Comissió de Seguiment de Navas, (o com se’n digui)  i l’AV Plataforma Navas fem barri no hi va ser convidada, amb l’agosarament d’afirmar que aquesta associació NO hi volia assistir. QUINA POCA VERGONYA !! Doncs, HO DESMENTIM PÚBLICAMENT, sí que hi volíem ser, ENS REITEREM,  justament en aquesta comissió SÍ, però no ens hi van convidar i s’ha mentit als assistents.  En quedi constància a tothom !!

Adjuntem còpia de l’ ACTA DEL CONSELL DE BARRI DE NAVAS, celebrat el passat 10 de novembre de 2009  on es constitueix el Consell i on hi constem com a membres, també som a la Comissió de seguretat de Navas i anem a TOTS els Consell de barri. Perquè no hi som en aquesta comissió ?? Però de ben segur que hi haurà una bona excusa, però “si cuela ...cuela”. 

Estem farts de tanta comissió, de tanta reunió, de tant comitè, de tanta pèrdua de temps, només per justificar els sous dels que cobren (perquè val a dir que l’altra meitat dels assistents, ho fem desinteressadament i amb vocació se servei) PER NO FER RES DE RES i per no donar cap resposta real i practica a les necessitats del nostre barri.  SI US PLAU, PODRIEM TREBALLAR MÉS PEL BARRI I NO MAREJAR TANT LA PARDIU ...QUE JA N’ ESTEM MASSA TIPS.

AIXÍ ANEM ...I AIXÍ US HO FEM SABER .....

29 de juny de 2010

BUNYOL INFORMATIU

1- FESTA MAJOR DEL BARRI
A Navas estem de festa major i un any més, donem les gràcies a la Comissió de festes per l’organització i la dedicació.

2- PLA COMUNITARI DE NAVAS: estem en blanc, molt fum i poca teca.
Uns, els que han fet la feina, treballen amb molt bones intencions i han recollit un gran col·lecció de dades a peu de carrer. Els altres, molt bla bla bla, molta propaganda i poca cosa més a banda de la pre-pre-pre-campanya. La realitat de sempre, cap solució i RES de concret, ara per ara , bombos i platillos i només fum. No us podem dir res més perquè no en sabem res més. Ni un trist informe per que el llegiu: RES.

3- OBRES PLAÇA ISLÀNDIA: Ho haveu vist ???????? la mare que els va ....
No podien ser ni abans ni després, ben bé DURANT les festes del barri, precisió suïssa. No sabem que estan fent, ni quan durarà, ningú ens ha informat de res. Tampoc sabem si de pas, refaran el tros de carrer entre Biscaia i Navas, que està molt i molt malmès i que fa molt i molt temps que ens queixem. Tampoc sabem sí, aprofitant l’avinentesa, es dignaran a treure la caseta de semàfor que hi ha al mig del carrer Espronceda o la deixaran com a monument a la inoperància.

4- Seguim amb el barri moooooooooolt brut i mooooooooooolt ple d’excrements de gossos. Els parterres també segueixen plens de brossa i desemparats. Es segueix tirant pilotes fora i es segueix sense fer res. Ara bé, sempre podeu votar per LA DIAGONAL.

 maig 2010

Presentacio del PLA DE DESENVOLUPAMENT COMUNITARI

 del barri de Navas

Dimars 27 d'abril a les 19:30 al Casal d'Avis

 Bé … sobre la sessió informativa .... encara estem una mica descol·locats …. estem esperant que ens facin arribar la informació que van presentar per que puguem fonamentar i argumentar la nostra opinió. No volem opinar sense entendre. Us la penjarem al web i ens pronunciarem ...      

Esperem poder informar-vos ben aviat ... seguiu on-line ....

ACTA DEL CONSELL  DEL  BARRI de NAVAS

Dimarts, 13 d'abril a les 19 hores

Abans de començar el consell, ens presenten una capsula informativa sobre la reforma de la Diagonal que s’estén fins a les 8 del vespre, hora en que EXPOSEM LA NOSTRA QUEIXA, si us plau .... la propagada per un altre dia i hora, que a Navas tenim molta feina a fer i això és un consell de barri, ara dit un Consell veïnal.

La regidora ens informa:

-        Al juliol s’inaugurarà la parada de metro de Felip II

-        A les casernes ja s’acaba el calaix soterrat, es manté la previsió de finalització: finals 2011

-        6 de maig: concert cambra a l’església Don Juan Bosco

-        22 de maig: festa i concentració de motos Harley a la Plaça Ferran Reyes

-        FESTA MAJOR: del 6 a16 de maig.

-        Nou grup de treball (4 membres) d’acció social que treballen sobre el terreny en referència als usos dels espais públics, ELS VEUREM EN ACCIÓ !!

I referent a les nostres demandes:

Ja ens diu la regidora que reconeix, què en aquest assumpte tenen una assignatura suspesa ... i ja li diem que sí ...que s’emporten un bon CATE !!

 • BRUTÍCIA GENERALITZADA PER TOT EL BARRI + moltes Caques de gossos: en són conscients però és un problema d¡educació cívica
 • Carrer Bofarull, entre Navas i Biscaia: visita de dos tècnic els passat mes de novembre:terra molt malmès, trossos trencats, etc. HA ARRIBAT EL MATERIA ESPECIAL QUE S’ESTAVA ESPERANT ?? PREVISIÓ DE LES OBRES: no responen
 • Panell informatiu a l’escola Octavio Paz: gràcies per posar-lo, ara falta que hi posin alguna informació: prenen nota
 • Parterres jardins carrer Josep Estivill/Esproceda: estat lamentable, plantat i abandonats, bruts i encara amb les xarxes del plantament, totes caigudes, es clar !! : ho miraran
 • Previsió obres C/Mallorca: abans de final d’any està obert al transit
 • Al barri de Navas necessitem un CENTRE d’ASSISTÈNCIA PRIMÀRIA: els veïns de Navas tenim els mateixos drets que la resta de veïns del districte. I és injust que haguem d’anar al metge al Clot o a la Sagrera o a Camp de l’Arpa. MOLTS PROBLEMES D’ATENCIÓ AL CAP SAGRERA : la distribució dels CAP no depen de l’Ajuntament, ells només poden fer pressió.

Insistim (com la gota malaia) SOL·LICITUDS FETES ENS DARRERS CONSELLS DE BARRI: PENDENTS (DES DE FA .... ni se sap quan ....)

·    Cartell amb el nou nom a la plaça Ferran Reyes banda Mar: PENDENT

·    Panells informatiu de l’ajuntament, tancat: Plaça Ferran Reyes banda mar: PENDENT

·    Placa nom Plaça Islàndia: PENDENT

·    Caseta semàfor mig c/Espronceda amb pl. Islàndia: PENDENT (i d’escàndol)

·    Il·luminació triangle carrer Palància/Espronceda. PENDENT

·    Plànol del barri de Navas als cartell del metro, indicant la ubicació dels serveis socials: menjador, Centre de dia, oficina d’estrangeria, etc. . L’AV  Plataforma Navas fem barri farà una carta a TMB perquè l’ajuntament no se’n pot ocupar, tot i que des de l’altra AV proposen que els veïns facin cartells i els pengin pel barri a nosaltres en sembla que ha de ser una qüestió de TMB.

I vet aquí un gos ... i vet aquí un gat ... que aquest consell ja s'ha acabat !!!

Canvi de nom a la Plaça Ferran Reyes banda mar.

Té molta gracia que s’hagi escollit el nom de JARDINS per la banda mar .... on son els Jardins ??? i la llàstima que fan els parterres ? i dic parterres per no dir jardineres, entre bruts i pobres .... amb aquest súper nom, encara fa més pena !!

Sr. Conseller del barri ..... si de cas ... aneu demanant un UN CARTELL amb el nom per psar-lo a la plaça ...... només perquè la gent se n'assabenti !! Que no passi com a la Plaça Islàndia !!

COMISSIÓ de Seguretat del Barri de Navas

Dintre dels diferents espais de participació iniciats pel Districte, s’inclou la Comissió de Seguretat. L’objectiu principal d’aquesta Comissió és aconseguir un barri més segur, mitjançant la prevenció, la detecció i la intervenció a les diferents problemàtiques de seguretat i convivència que afectin al barri.

Doncs, el passat dimarts , 16 de febrer, es va constituir aquesta comissió al barri de Navas, de la que l’Associació de veïns Navas fem barri en forma part, juntament amb d’altres entitats del barri.

Parlarem amb els tècnics del districte, amb representants del Mossos d’esquadra, representants de la Guàrdia urbana i les entitats del barri per tal de que se’ns informi i per poder informar de primera mà als cossos de seguretat i a l’administració sobre problemes del nostre barri. Ningú millor que els veïns sap el que passa al barri i en pateix les conseqüències.

Es per això que un cop més demanen la vostra col·laboració, veïnes i veïns de Navas, feu-nos arribar les vostres preocupacions, les vostres denuncies i les vostres queixes per poder transmetre-ho directament i sense missatgers , volem una comissió de seguretat viva, directa i real.  

Us anirem informant ....

CONSELL  DEL  BARRI de NAVAS

Dimarts, 26 de gener a les 19:30

CONSELL DE BARRI del dia de la marmota ..... un cop més RES DE NOU.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz !!!!!

 

Epsssssssssssss, veïnes i veïns de NAVAS ens visita l’alcalde Hereu .... no us ho perdeu ... dimecres 18/11/09 posen la primera pedra de les Casernes de NAVAS i vindrà l’alcalde a fer-se la foto !!!!.  Només a això .... SOMRIGUEU TOOOOTS !! PAAAAAAAAAAATAAAAAAAAAATAAAAAAAAAA  

Buaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!

CONSELL  DEL  BARRI de NAVAS

Dimarts, 10 de novembre a les 19:00

CONSELL DE BARRI AVANÇAT EN EL QUE L NO ES VA DIR RES DE NOU.

Molts bons propòsits i molta palla. Un cop més se’ns demana paciència amb la neteja (davant l’allau de queixes sobre l’estat general del barri). TOTES (i diem totes) les peticions que s’han fet en els darrers 8 mesos (mireu les actes dels darrers consells), segueixen PENDENTS. Això sí, s’hi està treballant. SANTA PACIÈNCIA ...QUE ERA LA MARE DE LA CIÈNCIA, NO ???

 27 d'octubre: Reunió informativa sobre .......  obres previstes al barri de NAVAS = +CASERNES I CASERNES I CASERNES

A les 19:00 hores al Casal de Gent Gran de Navas

 Punts tractats:

 • Inici de les obres: segona quinzena de novembre.
 • Empresa encarregada de les obres: COPISA.
 • Data prevista de finalització: finals del 2.011, de 24 a 26 mesos.
 • Començaran per la zona de la escola bressol per poder inicia el curs 2011-2012 al setembre.
 Sobre els pisos, es confirma la adjudicació d’un 25% pels veïns del barri y s’informa que hi haurà una llista única.El lloguer dels pisos seria uns 250 € mes o menys, depenen de les rentes, i 10€ o 15€ de despeses mensuals.Tots els pisos tenen de 40m2 aproximadament.Els pisos per a la gent gran estan distribuïts en 20m2 de menjador + cuina, 1 habitació doble i 1 bany.Els dels joves, alguns tindran dues habitacions petites. *Respecte a les obres que hi ha actualment iniciades en el barri ens informen que:Les obres fetes amb els diner del fons estatal han de finalitzar abans del 31 de desembre.*Les obres que es fan des del districte no tenen data de termini, ja que la empresa contractada ha tingut problemes econòmics i han tingut que adjudicar les obres a un altra empresa.
Haurem de viure molt temps de les casernes ??????

 

Una tarda qualsevol, una mica plujosa i no massa agradable i ens trobem a l’Esther Martín i al Roger del Grup Municipal  de CIU caminat per Navas,  tranquil·lament, sense gens de rebombori i notant el nostre barri. Els hi ho agraïm de veritat, així de senzill, sense tantes xerrameques i sense tants posats buits només per sortir a la foto. Ens agrada que passeu pel barri i ens agrada que us recordeu de Navas. Des de navas Moltes Mercès.  

 

Conclusions desbaratedes al Consell:

 

Festival de l’humor a Navas, la Sra. Regidora ens proposa que per evitar que els indigents es posin a dormir a les nostres porteries POSEM UNA REIXA TANCADA AL DAVANT DE LA PORTA, ja no n’hi ha prou en tancar els caixers per les nits i arrencar tots els bancs del barri !!!! ara ens demana que visquem tancats en una garjola i que la paguem, també hem d’entendre que fer tota mena de necessitats fisiològiques davant de les nostres porteries NOMÉS és fer ús de l’espai públic i l’administració NO HI POT FER RES !!. Som massa els que ens queixem i no tenen prou agents per controlar-ho tot. Tal i com diu la Sra. Munbrú ... LA SOLUCIÓ ÉS COSA DE TOTS. 

Apa .... veïns ....

ACTA del CONSELL DE BARRI  15 de setembre de 2009, 19:00 hores. Casal d’avis.

Assistència: unes 10 persones de l’ajuntament i uns 25 veïns. Presidia el Consell la Regidora del districte amb l'assitència del Gerent.

L’ajuntament va començar amb un vídeo informatiu (amb caire propagandístic) sobre la nova contracta de neteja, 15 minuts per confirmar que a Sant Andreu es manté la mateixa empresa que els darrers 8 anys (Urbaser). Un tècnic de l’empresa ens va fer una altra xerrada de 15 minuts: comença el 2 de novembre, durarà 8 anys més, preveuen canviar tor els contenidors, la recollida de mobles segueix els dijous i les coses de sempre ... més medis, més maquines, més gent, bla bla bla ..... els hi vam recordar les necessitats “especials” de Navas.

 I el Consell pròpiament, ja va començar tard, mooooolt tard.  L’ajuntament ens informa:

 • Pla comunitari de Navas: per dinamitzar el barri
 • Obres carrer Bofarull: pràcticament acabades
 • Obres carrer Mallorca: s’ha acabat la vorera davant el Ceip Octavio Paz i abans de la mercè estarà el carrer tapat de nou s’hi podrà aparcar        
 • Pont carrer Espronceda: obert a l’octubre
 • Equipament Alchemica: Previstos pel 2011. Residencia gent gran, Centre de dia per avis, Escola bressol, Centre pel barri, Biblioteca (us recordem que administrativament pertany a Sant Martí)
 • 27 d’octubre: Informativa sobre les casernes de Navas 

Amb la intervenció d’una veïna de la meridiana/navas ... s’inicia una àcida discussió sobre les molèsties que generen els indigents qua fan vida al barri. L’ajuntament només insisteix en que aquests no tenen relació ni amb el menjador ni amb el centre dia (aquí devem ser tots enzes). La qüestió és: ENS ÉS IGUAL SI HI TENEN RELACIÓ O NO ...ELS PROBLEMES QUE GENEREN SON REALS I DIARIS ..... farem alguna cosa per solucionar-ho???? Aquí va sortir la brillant idea de la regidora que esmentem més amunt a la secció de CONCLUSIONS DESBARATADES. Posem el crit al cel , davant la insistència d’arrencar els bancs del barri per solucionar els problemes amb els sense sostre (entenem que puntualment se’n pot treure algun PERÒ AQUESTA NO ÉS LA SOLUCIÓ. 

Després de moltes intervencions i mooooolt llargues la regidora ens dóna la paraula. 

 • Agraïm als Mossos i a la Guàrdia Urbana les gestions fetes per fer marxar l’assentament de romanesos del carrer Besalú
 • Agrair a la regidora l’esforç fet en les obres davant el col·legi Octavio Paz per enllestir la vorera abans del 14 de setembre i agrair-li especialment la seva assistència al començar el cole.
 • CACA GOSSOS. El barri està inundat, la campanya informativa NO ÉS SUFICIENT. Problema general i solució complicada
 • La gent porta els gossos a fer les seves necessitats als parcs infantils: SOLUCIÓ JA!! Problema general i solució complicada
 • No es veu CAP agent dels serveis social, hi ha molts indigents deambulant, bevent i dormint (de manera reiterativa) pel barri.
 • MOLTA BRUTÍCIA en general i de manera molt especifica en els jardins i àrees infantils Esperem els resultats de la nova contracta
 • A la zona de la barana del parc que dóna sobre el pipican està plena de puces que s’enganxen a les cames!!! En prenen nota
 • Moure sorra zona infantil placeta Ferran Reyes banda mar, està molt bruta i ple de vespes. En prenen nota
 • Plaça Islàndia en molt estat general: intentaran fer alguna cosa
 • Trasllat del pipican del carrer Espronceda/Josep Estivill, previsió obres i JARDINET : com i quan !!! Pendent de dates, ens avisaran
 • Al barri de Navas necessitem un CENTRE d’ASSISTÈNCIA PRIMÀRIA: els veïns de Navas tenim els mateixos drets que la resta de veïns del districte. I és injuts que haguem d’anar al metge al Clot o a la Sagrera o a Camp de l’Arpa. Proposaran una reorganització dels caps per millorar la distribució.

SOL·LICITUDS FETES ENS DARRERS 4 CONSELLS DE BARRI: PENDENTS

 •  Panells informatius de l’ajuntament, tancats: Plaça Ferran Reyes banda mar i Ceip Octavio Paz: no n’hi ha cap en tot Navas banda Mar. Segueix pendent
 • Plànol del barri de Navas als cartell del metro, indicant la ubicació dels serveis socials: menjador, Centre de dia, oficina d’estrangeria, etc. Notificat a TMB
 • Plaça Islàndia: no hi ha cap placa amb el nom. Pendent nomenclator
 • Carrer Bofarull, entre Navas i Biscaia: terra molt malmès, trossos trencats, etc. I molta brutícia. Pendent inspeccionar
 • Caseta semàfor mig c/Espronceda amb pl. Islàndia Pendent inspeccionar (no la saben veure tot i les fotos que els hi vam donar)
 • PIVOTS a la meridiana (sortida pàrquing REGESA) per evitar que els cotxes facin un canvi de sentit, passant fins i tot per sobre el pas de zebra. No factible per qüestions de seguretat
 • Zona verda C/Palencia (costat caprabo): no hi ha llum. Pendent revisar 
I això és tot, vam acabar a les 22:00 hores. Bonanit !!

Reunió Conseller Barri Navas: 13 de juliol de 2009 , 19:30 hores. Casal d’avis.

El passat dilluns 13 de juliol, vam anar a saludar al Xavier Angulo, per informar-lo una miqueta, abans que marxi de vacances. Li vam recordar les sol·licituds fetes en els darrers consells de barri i que segueixen en el limb burocràtic:

SOL·LICITUDS FETES ENS DARRERS 4 CONSELLS DE BARRI:  PENDENTS

·     Panells informatius de l’ajuntament, tancats: Plaça Ferran Reyes banda mar i Ceip Octavio Paz: no n’hi ha cap en tot Navas banda Mar.

·     Plànol del barri de Navas als cartell del metro, indicant la ubicació dels serveis socials: menjador, Centre de dia, oficina d’estrangeria, etc.

·     Plaça Islàndia: no hi ha cap placa amb el nom.

·     Carrer Bofarull, entre Navas i Biscaia: terra molt malmès, trossos trencats, etc. I molta brutícia

·     Trasllat del pipican del carrer Espronceda/Josep Estivill

·     Jardinet de sota el pipican. Ja fa més de tres anys que estem intentant solucionar.

·     Caseta semàfor mig c/Espronceda

Més coses:  

·     No es veuen els agents dels serveis social, molts indigents deambulant (de manera reiterativa) pel barri.

·     Usuaris del menjador o del centre de dia que es reuneixen a la plaça Ferran Reyes banda mar, per beure alcohol i dormir la mona en els bancs de la placeta, si estan molt contents es barallen, ho deixen tot fet una pena.

·     Incident 16 juny: foc contenidors en plena tarda. Detenció GU, el piròman ja torna a ser al barri i ja ha provocat més incendis. Quin problema hi ha amb els serveis socials ??

·     Contenidors sense canviar

·     Assentament de romanesos in crescendo que molesta i espanta molt als veïns en un solar del carrer Navas/Besalú

·     MOLTA BRUTÍCIA en general i de manera molt especifica en els jardins i àrees infantils

·     Moure sorra zona infantil placeta Ferran Reyes banda mar, està ple de vespes.

·     CACA GOSSOS: no n’hi ha prou amb xerrades cíviques, la gent segueix portant els gossos a fer les seves necessitats al parc !!.

 Només ...per recorda-li-ho.

 

ACAMPADES EN SOLARS del barri:

Alguns veïns del barri  ens han fet arribar queixes sobre una acampada (en augment ) de romanesos que hi ha en un solar en un solar del carrer Besalú/Navas de Tolosa.

Ens hem posat en contacte amb la Guàrdia Urbana i el Mossos d’Esquadra per informar-los del fet, i tot i que ambos ens han dir que el solar pertanyia al Districte de Sant Martí, els hi agraïm enormement la seva intervenció per que sembla ser que el problema s’ha resolt.


 

ACTA del CONSELL DE BARRI  19 de maig de 2009, 19:00 hores. Casal d’avis.

Assistència: unes 10 persones de l’ajuntament i uns 15 veïns. Presidia el Consell el Gerent del districte.

L’ajuntament ens informa:

-         Obres remodelació carrer Bofarull

-         Remodelació voreres carrer Felip II

-         Pistes petanca pl. Ferran Reyes banda muntanya: tanca nova, drenatge i sorra nova

-         Obres AVE: zzzzzzzzz

-         Metro Felip II(L4): Finalització desprès de l’estiu

-         Estiu 2009: començaran les obres de l’estació de la sagrera

-         L9: primavera 2010 es posarà en marxa el primer tram 

 • Donem les gràcies per la informació i els cartells penjats al barri sobre les activitats de l’ajuntament: abans no ens assabentàvem de RES
 • Informem que finalment ja funcionen les escales mecàniques del metro, tot i que només hi ha el tram de vestíbul al carrer, del vestíbul a l’andana RES de RES
 • CACA GOSSOS. El barri està inundat, demanen una campanya informativa i sensibilitzadora. Diu l’ajuntament que es farà en breu
 • MAI hi ha vigilància a la nova sortida del metro (Biscaia), perquè? Només som 4 els que paguem. Parlaran amb TMB
 • Motos aparcades sobre les voreres. Són per tot arreu i molt molestes. Perquè no se les multa ?? ara tenen zones concretes per aparcar.
 • PIVOTS a la meridiana (sortida pàrquing REGESA) per evitar que els cotxes facin un canvi de sentit, passant fins i tot per sobre el pas de zebra. Ho vigilaran
 • ROBATORIS A NAVAS: Estem preocupats, estat actuals i quines mesures s’han pres?
 • Obres Centre de dia. Que s’hi fa ?? previsió.
 • Reunió seguiment menjador: no es continuen ?? Conjunta amb districte Sant Martí per parlar del Centre de dia i equipament Cap del Clot. Demanaren hora per reunir-nos amb el Gerent, Sr. Valdueza.
 • Al barri de Navas necessitem un CENTRE d’ASSISTÈNCIA PRIMÀRIA: els veïns de Navas tenim els mateixos drets que la resta de veïns del districte. I és injuts que haguem d’anar al metge al Clot o a la Sagrera o a Camp de l’Arpa.
 • Fer esment del sorolls que pateixen els veïns i l’escola del carrer Mallorca, a totes hores, festius inclosos. Complica molt la vida i no es compleixen els horaris establerts. Ens diuen que hi ha una persona que controla durant tota la nit.
 • Sota el pont de les vies del carrer Biscaia, al costat del Parc hi ha molta gent que hi acampa. Ho controlarà la Guàrdia Urbana

INSISTIR: demandes fetes en Consells passats(Novembre/febrer):

·     Panells informatius de l’ajuntament, tancats: Plaça Ferran Reyes banda mar i Ceip Octavio Paz: no n’hi ha cap en tot Navas banda Mar. Pendent valoració

·     Plànol ACTUALITZAT del barri de Navas als cartells del metro, indicant la ubicació dels serveis socials: menjador, Centre de dia, oficina d’estrangeria,el tancament del carrer Biscaia, etc. Un dins de l’estació i un al carrer=Molta afluència gent que necessita aquesta informació. Pendent

·   Plaça Islàndia: no hi ha cap placa amb el nom i mal estat del terra i les jardiners. Pendent

·   Caseta semàfor mig carrer:Espronceda / Pl. Islàndia. Pendent

·   Carrer Bofarull, entre Navas i Biscaia: mol malmès el terra, trossos trencats i sortits. Reparació és una xapussa !!!

·   Quan es farà el trasllat del pipican del carrer Espronceda/Josep Estivill. SEGUIM ESPERANT. Durant 2009

·   Jardí Espronceda/Josep Estivill -- fa més de tres anys que ho estem intentant solucionar. Durant 2009

Parlarem amb la Guardia Urbana sobre els punts negres del barri.


Us fem arribar el mail que ens ha enviat  l'Intendent Xavier Porcuna i li agraïm enormement a ell i a tot el seu equip la seva feina i el seu interès pel barri de Navas, fins ara no hi estàvem massa avesats .

To: plataformanavas@hotmail.com
Subject: Festa Major del Barri de Navas - 2009
Date: Fri, 8 May 2009 11:09:18 +0200
 

Bon dia,
 
a les portes de l'inici de la Festa Major d'aquest any en el Barri de Navas, els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de Sant Andreu els expressem el nostre sincer desitg  que les gaudeixin amb alegria i, pel que respecta al nostre àmbit de responsabilitat, amb total tranquil·litat en totes aquelles activitats que s'hi desenvoluparan.
 
Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra incidirem de manera especial en la nostra presència diària en el Barri mitjançant la realització de patrulles uniformades a peu. D'aquesta manera, a més a més de poder tenir l'oportunitat de saludar als veïns i conversar amb ells, espero que poguem contribuir a que se sentin segurs i protegits en uns dies tan importants pel Barri de Navas.
 
Finalment, els vull expressar el meu reconeixement a la important tasca que realitzen diàriament per fer que els seus veïns gaudeixin d'una qualitat de vida cada cop millor. En aquest sentit, el compromís dels Mossos d'Esquadra que patrullem pel seu Barri és fer.ho cada vegada d'una manera més eficaç i amb la sensibilitat que sen's dubte es mereix el tractament dels problemes de seguretat del Barri.
 
Atentament,    
 
Intendent Xavier Porcuna Miguel
Cap ABP Sant Andreu

 

Dilluns, 30 de març: REUNIÓ amb l'Intendent Xavier Porcuna

-Cap de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Andreu-

Com ja varem informar als nostres associats, el passat dilluns 30 de març, la junta directiva de l’AV es va reunir amb el cap de la comissaria dels mossos d’esquadra de Sant Andreu, l’Intendent Porcuna.

La reunió va ser molt cordial i profitosa,  se’ns va informar del nou sistema de col·laboració que l’intendent està fonamentant  a la comissaria, per tal d’augmentar les relacions i la comunicació amb tots els agents socials del barri. Fet que estimem molt oportú i molt beneficiós per a tots els veïns i veïnes del barri de Navas.

També ens va informar d’algunes actuacions efectuades al nostre barri i les intencions de futures mesures per tal de millorar la seguretat del tots el veïns.

La Plataforma Navas fem Barri va plantejar la necessitat de tenir una policia de proximitat al barri  i augmentar les visites de les patrulles, a més de fer menció dels punts conflictius del barri i dels problemes de inseguretat que generen alguns indigents .

S’estableix així un sistema de comunicació directa amb els mossos, per tal d’informar de qualsevol problema al barri, mantindrem converses i reunions periòdiques per tal d’incrementar la informació i poder detectar, notificar i aturar qualsevol problema al barri. Esperem que així  es pugui pal·liar la sensació de inseguretat que hi ha al barri.

Per qualsevol incidència o actuació urgent, heu de trucar al 088, però en cas de problemes incipients o coses que creieu que no siguin greus però que ho puguin arribar a ser, us agrairem que us poseu en contacte amb nosaltres per que puguem fer arribar totes les preocupacions dels veïns de Navas als Mossos d’esquadra del nostre districte. Esperem que amb l’ajut de tots puguem gaudir d’un barri segur i tranquil.

Agraïm sincerament l’interès de l’Intendent Porcuna i la seva atenció.  

 

ATENCIÓ: NO US HO PERDEU ...

El conseller de Navas ... ja ens ha reconegut com Associació de veïns i així ho posa al seu blog... Conseller ....RECTIFICAR ÉS DE SABIS, gràcies.

Per cert, el passat Divendres, 6 de març, a les 19:00 hores, al casal d'avis de Navas es va fer la SESSIÓ INFORMATIVA / PARTICIPATIVA DEL FONS D'INVERSIÓ ESTATAL en les administracions locals (Barri de Navas).

Que hi va aassistir algun veí o veïna ? 

Que ens podeu informar ?

 

Us passem la informació que el conseller ha posat al seu blog:

Explicació del Fons Local Estatal
El divendres 10 de març varem presentar al Casal de Gent Gran els projectes que es faran al Districte de Sant Andreu i al barri de Navas en concret, amb els recursos que el Fons Estatal d’Inversió Local (conegut com el Pla Zapatero) ha posat a disposició de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest Fons té com a objectiu estimular l’economia fomentant l’obra pública i creant així llocs de treball. Dels 8000 milions d’euros que s’han repartit entre tots els municipis espanyols, a Barcelona s’invertiran 282 milions, i 26 al nostre Districte. Al nostre barri es faran les següents actuacions:

Arranjament de les voreres del carrer Felip II: Millora de l’espai existent fent més agradable el passeig, eliminant les barreres arquitectóniques envellides.
Urbanització del carrer Bofarull: creació d’un vial d’un sol nivell per pacificar i donar protagonisme als vianants.
•Renovació dels jocs infantils de la plaça Rodona.

A més, també es milloraran els accessos al mercat de Felip II (ascensor i ampliació de les portes d’entrada), es faran treballs de manteniment per adequar les instal•lacions del Canòdrom en temes de seguretat i normativa, i es canviaran els jocs infantils de la plaça General Moragues. Tot això, li recordem al Conseller que es tracta del barri de La Sagrera.

Cal destacar que tots aquests projectes s’iniciaran entre el mes de març i abril i estaran acabats a final d’aquest any 2009, ja que són condicions indispensables del Fons. M’agradaria felicitar a tots el tècnics del Districte per la feina realitzada per tal d’enllestir en un espai tant curt de temps els més de 30 projectes que es faran a tot el Districte. 
 

 

INTERVENCIÓ PNFB    

INTERVENCIÓ Ajuntament

Informació

ACTA del CONSELL DE BARRI  10 de febrer de 2009, 19:00 hores. Casal d’avis.

·     Gràcies per les flors dels parterres de Meridiana. COLOR=ALEGRIA

·     Expressar públicament una QUEIXA en relació a l’actuació del Sr. Alfonso: no respon a les trucades, no ens informa i contínuament ens està donant llargues. Es complirà el que varem acordar ?? fa més de tres anys que ho estem intentant solucionar.

·     Revista de l’ajuntament, del mes de febrer, s’afirma que la zona verda s’ha aplicat al Barri de Navas per PETICIÓ DELS VEÏNS I S’HA PLANIFICAT DE MANERA CONSENSUADA AMB ELLS. Voldríem saber, COM S’HA FET LA PETICIÓ DELS VEÏNS??, I com i quant s’ha consensuat ??? Es va fer segons demandes del PAM.

·     Panells informatius de l’ajuntament, tancats: Plaça Ferran Reyes banda mar i Ceip Octavio Paz: no n’hi ha cap en tot Navas banda Mar. PRENEN NOTA.

·     Terrenys Meridiana, Trinxant: són públics o privats?, que hi ha previst construir? Un pàrking + escola bressol + placeta.

·     S’assegura que no hi ha previst la instal·lació de cap narcosala a Navas perquè el districte de Sant Andreu Ja en té una: Nosaltres esperem en que no s’escudin en que la ubicació de l’antic Cap del Clot pertany a Sant Martí.

·     Quan es farà el trasllat del pipican del carrer Espronceda/Josep Estivill. S’espera notificació de Parc i Jardins.

INSISTIM: demandes fetes en el passat Consell de novembre, ebcara pendents:

·     Plànol ACTUALITZAT del barri de Navas als cartells del metro, indicant la ubicació dels serveis socials: menjador, Centre de dia, oficina d’estrangeria,el tancament del carrer Biscaia, etc. Un dins de l’estació i un al carrer=Molta afluencia gent que necessita aquesta informació. PRENEN NOTA.

·   A la nova entrada del metro de Navas, quan s’hi posaran les escales mecàniques? GISA confirma que durant FEBRER.

·   Plaça Islàndia: segueix sense nom, no hi ha cap placa amb el nom. PRENEN NOTA.

·   Carrer Bofarull, entre Navas i Biscaia: mol malmès el terra, trossos trencats i sortits, des de fa més de 6 mesos !! Requeriment a l’empresa constructora.

·   Es notifica que a les casernes de Navas, hi haurà un 25% de places reservades per als veïns d’un radi de 500 m2.

·   Una veïna es queixa de l’abundància de caques de gos pel terra: sol·licitem una campanya de conscienciació pel barri amb personal de l’ajuntament.

·   El Sr. Jerez es queixa de la invasió de sense sostre a la placeta Ferran Reyes banda muntanya i sol·licita que s’arrenquin tots els bancs: ens hi oposem frontalment, els bancs són del barri i són per als nostres avis. La solució ha de ser una altra i li recordem que quan els indigents eren a la banda mar ens tatxava de insolidàries i poc humanitàries, aleshores per a ell no hi havia CAP problema a Navas.

·   S'informa que les instal·lacions de l’HOSPITAL DE SANT PAU passaran a ser la seu de la Unió per la Mediterrània i l’hospital es trasllada a les noves instal·lacions.

·   Cada dimarts de 19:30 a 20:30 hores, el conseller del barri (Xavier Angulo) estarà al Centre Garcilaso atenent als veïns i veïnes de Navas. També hi ha un blog sobre el barri que fa ell mateix: https://www.sobrenavas.blogspot.com/ APROFITEU L’OCASIÓ !!!

·   Sessió informativa/participativa del FONS INVERSIÓ ESTATAL administració local al barri de Navas. Divendres 6 de març, a les 19:00 hores al casal d’avis.
- CARRER BOFARULL ENTRE ESPRONCEDA-FELIP II
- VORERES FELIP II
- RENOVACIÓ JOCS INFANTILS DE LA PLAÇA GENERAL MORAGAS : és de la Sagrera

PROPER CONSELL DE BARRI: Dimarts 19 de maig, a les 19:00 hores al casal d’avis.

 

Contacto

Pots enviar-nos els teus comentaris, peticions, propostes, idees, etc. a:

Junta Directiva:

Presidenta: Maricel Saball

VicePresidenta: Marimar Lajusticia

Secretària: Mariluz Montero

 

  Coordinació:
  Maricel Saball