La Plataforma Navas Fem Barri

va néixer l’estiu del 2005, com una plataforma veïnal, d’àmbit reivindicatiu davant el malestar general dels veïns i comerciants del barri,degut a la inseguretat, brutícia, degradació i abandó que patia Navas. La situació va arribar al límit, després de molt temps d’oblit per part de l’ajuntament, empitjorat també des de la instal·lació d’un menjador social i un centre de dia ila manca d’infraestructures i d’equipaments per a gaudiment dels veïns del barri. Aquell estiu recollirem més de 4000 signatures de protesta, que varem lliurar a l’alcalde d’aleshores, el Sr. Clos, qui només es va dignar a remetre simple carta de recepció.

Davant d’aquest desempar varem decidir legitimar la Plataforma com una associació de veïns, i així germinava l’actual A. V. Plataforma Navas fem barri, legalitzada definitivament el juny del 2006, com una nova associació de veïns del barri de Navas, apolítica, sense ànim de lucre i sense cap altre interès que el de treballar per al benestar del nostre barri i poder viure-hi amb dignitat i tranquil·litat.

Esmentar que hem nascut amb l’esperit d’implementar les tasques que ja es venen realitzant des d’altres institucions veïnals del barri (evitant qualsevol tipus de rivalitat inconseqüent i absurda) però remarcant i donant preferència en tots els assumptes que afecten als drets dels veïns, als joves i canalla del barri i de manera emfàtica a tot el que afecta a la Banda Mar. Entenem i creiem que amb la feina conjunta, el barri de Navas en sortirà clarament afavorit.

Varem haver de lluitar molt fins que s’aconseguí la remodelació de la Plaça Ferran Reyes, banda mar, i varem haver de discutir força per tal d’obtenir la distribució actual. Hem mantingut reunions periòdiques amb l’ajuntament per supervisar les mesures preses per tal d’evitar conflictes de coexistència amb els usuaris del menjador social i l’alberg, vigilar els problemes creixents d’inseguretat, i supervisar la manca de neteja del barri. Parlem sovint amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Escuadra, hem interposat diverses queixes a la Síndica de Greuges de Barcelona, que en fa un estricte seguiment. Assistim a Plenaris i audiències publiques, per tal estar al corrent de les decisions que afectin al Navas i per denunciar la situació del barri i fer arribar les nostres queixes i requeriments a l’administració.

Amb el recolzament dels veïns i veïnes de barri de Navas, esperem poder representar-vos honestament i treballar per a la millora i consolidació d’un barri digne. El nostre.